Hoofdinhoud

“Thierry Mugler: Couturissime”: Ga op ontdekkingstocht in het Mugler-universum als nooit tevoren

Na de briljante opening van haar deuren in het Musée des Beaux Arts de Montréal in 2019 en het betoveren van de bezoekers in Rotterdam en München, komt de “Thierry Mugler: Couturissime”-tentoonstelling nu eindelijk naar Parijs.

Vanaf 30 september 2021 tot en met 24 april 2022 is het Musée des Arts Décoratifs in Parijs de gastheer voor deze immense en ongeëvenaarde tentoonstelling met de geschiedenis van het werk van Thierry Mugler, een eigenzinnige kunstenaar die tijdens zijn bijzondere carrière een revolutie teweeg heeft gebracht in de werelden van de mode, haute couture, parfum en fotografie.
30 sep. 2021

Thierry Mugler, een leven vol creatie


De tentoonstelling vormt de terugkeer van deze visionaire kunstenaar naar Parijs, waar hij bijna vijf decennia geleden zijn eerste stappen naar beroemdheid zette. Van prêt-à-porter en haute couture-silhouetten tot podiumkostuums, foto’s, films en nooit eerder gepubliceerde archieven van 1973 tot 2014, “Thierry Mugler: Couturissime” laat het fascinerende universum van deze ontwerper en zijn meerdere samenwerkingen in de entertainment, muziek en film zien via zijn bijzondere creaties. “Thierry Mugler: Couturissime” is een kans om de relevantie van deze veelzijdige kunstenaar te ontdekken en herontdekken. Hij gaf vorm aan de wereld van de mode via zijn creaties met sculpturale morfologieën die zowel futuristisch als tijdloos zijn, evenals zijn oneindige verwijzingen van mythologie via de glamour van Hollywood naar architectuur. De typische stijl van Mugler overstijgt de mode en beïnvloedt tot op de dag van vandaag generaties kunstenaars.Een exclusieve ruimte voor de geschiedenis van Mugler-parfums


Speciaal voor Parijs heeft Manfred Thierry Mugler zelf de dromerige omgeving voor zijn parfumfantasiewereld bedacht en ontworpen met een speciale ruimte voor de iconische parfums en olfactieve creaties van Mugler. Een zintuigelijke ervaring van 360° voor het herontdekken van verslavende en innovatieve creaties zoals Angel, Alien of A*Men. Een unieke en onvergetelijke reis door de creatie van het fascinerende universum aan parfums.

Voor al onze Mugler-liefhebbers: grijp deze kans om het Mugler-universum te ontdekken als nooit tevoren in de stad waar het allemaal begon!Een tentoonstelling die werd gestart, geproduceerd en in omloop gebracht door het Montreal Museum of Fine Arts, in samenwerking met het Maison Mugler, dat de klassieke couture en prêt-à-porter-kledingstukken van de ontwerper in ere heeft hersteld. Gepresenteerd door het Musée des arts décoratifs (MAD), Parijs, met de ondersteuning van het Maison Mugler. Een tentoonstelling die is samengesteld door Thierry-Maxime Loriot, gastcurator voor het Montreal Museum of Fine Arts.
Oriëntatie van bericht
Draai je apparaat voor de beste ervaring

Powered by Powered By OneLink