Hoofdinhoud
Mugler keert terug naar de catwalk

Mugler keert terug naar de catwalk

Mugler keerde op 26 januari 2023 terug naar de catwalk, met de Fall/ Winter2022-23collectie van Casey Cadwallader.
Na een onderbreking van twee jaar die de grenzen van de modefilm verlegde met een subversieve, tijdperkbepalende reeks korte films, geeft Cadwallader de Mugler-ervaring opnieuw vorm. In de gewelfde, industriële hangar van de Grand Halle de la Villette in het 19e arrondissement van Parijs wordt de ware whiplash van onze collectieve ervaring gekarakteriseerd door een cast van buitengewone personages.
Het nieuwe concept is geënsceneerd als een meeslepende ervaring via alle kanalen en voor een live publiek.
De collectie is verkrijgbaar op fashion.mugler.com en bij geselecteerde retailpartners.
02 feb. 2023

De fall/winter 2022-23collectie met evenveel grit als glamour geniet van het gedurfde, het gedeconstrueerde en het decadente - met een onthullende lijn die vrouwelijke kracht in onze tijd belichaamt. Erogene zones worden van top tot teen benadrukt met scherp afgetekende lijnen op dijen, bekken en decolleté. Satijn, leer en kant worden gebruikt als middelen om te modelleren en draperen, waardoor constructie en vloeiende beweging naast elkaar kunnen bestaan.

Mugler keert terug naar de catwalk
Mugler keert terug naar de catwalk
Mugler keert terug naar de catwalk
Mugler keert terug naar de catwalk

Mugler keert terug naar de catwalk

De schaamteloze individualiteit en vrijheid van meningsuiting doen zowel vreemd als bekend aan en zijn de kloppende levensader van de houding en het silhouet van Mugler. Ze doorbreken de 4e muur om voyeurisme uit te nodigen en het onverwachte modetheater, backstage voorbereidingen en technische infrastructuur worden essentiële decorstukken in de hyperbool - ze versterken de stijlfiguren van de modeshow in karakterschetsen die het urgente gevoel van spektakel behouden dat intrinsiek is aan Mugler.

Mannelijke archetypen bestaan naast de ultravrouwelijke: bikerjacks met baleinen, spiraaldenim shorts, parka's en topcoats samen met verfijnde lingerie, zilveren franjes, boerenmouwen met ruches en denim korsetten in combinaties die het fenomeen van de oorspronkelijke Mugler bodysuit een hele nieuwe richting op sturen.

Hun afgezwakte vormen contrasteren met overdreven grote strikken, wijde tule boorden en gedrapeerde cascades belichamen de bekwaamheid van een in 360° ontworpen silhouet. Door het lichaam te versieren met agressieve sieraden van chroom en hars worden beelden opgeroepen van messen, doornen en kronkelende stekels. Gepantserde sandalen of pumps en laarzen met scherpe punten breiden daarnaast de sensuele geometrieën van dit seizoen met voortdurende traagheid uit.

Oriëntatie van bericht
Draai je apparaat voor de beste ervaring

Powered by Powered By OneLink